logo daikin logo daikin sbm
Што е сертифицирана партнерска програма Stand By Me?

Што е сертифицирана партнерска програма Stand By Me?

Пазарот за греење брзо се шири и очекувањата на крајните корисници се зголемуваат. Станувањето Stand By Me сертифициран партнер ќе ви овозможи да му пружите доверба и верба на вашиот краен корисник во топлотната пумпа Daikin Altherma.

  • Добијте исцрпна обука од експертите на Daikin Altherma
  • Подигнете ја вашата услуга на највисоките стандарди на пракса и изведба
  • Развијте го вашиот бизнис со одобрување од глобално препознатлив бренд

Програма 1: Daikin Altherma R32

Оваа програма е неопходна за да се изврши одржување и поправка на производите R32 што припаѓаат на сериите Daikin Altherma 3 и Daikin Altherma 4.

Програма 2: Daikin Altherma R290

Оваа програма е неопходна за извршување активности за пуштање во работа, одржување и поправка на производите R290 кои припаѓаат на серијата Daikin Altherma 4.

Контактирајте ме при лансирањето

Придобивки одСертифицирана партнерска програма Stand By Me

Обука

Ќе бидете обучени од Daikin како партнер во постпродажба за вашите клиенти.

Одржување

Ќе имате право да нудите одржување и пост=продажна грижа за договори за услуги што им се нудат на корисниците на 'Stand By Me' за единиците Daikin Altherma.

Далечински мониторинг

Ќе имате пристап до алатката за далечински мониторинг "Daikin Cloud Service".

Опрема

Ќе имате пристап до носиви уреди, специфична заштитна лична опрема и додатоци доделени на сертифицираната партнерска мрежа Stand By Me.

Брендирање

Ќе можете активно да го користите сертифицираното партнерско лого Stand By Me кога ќе комуницирате за вашиот бизнис.

Доверба

Ќе ја заслужите довербата на вашите клиенти со програмите признати на Daikin.

Како да се аплицира

Програма 1: Daikin Altherma R32

За вршење одржување/поправка

Обука за производ

Потребна ви е програма за F-gas за да ја започнете оваа обука

L3

1 ден

Училница

Аплицирај сега

Програма 2: Daikin Altherma R290

За вршење пуштање во погон/одржување/поправка

Обука за безбедност

Складирање - транспортирање - инсталација

L1

30 мин

Онлајн

Обука за безбедност

Одржување - поправка - фрлање

L2A

1 час

Онлајн

Обука за безбедност

Одржување - поправка - фрлање

L2B

1 ден

Училница

Обука за производ


Потребна ви е програма за F-gas за да ја започнете оваа обука

L3

1 ден

Училница

Аплицирај сега

Често поставувани прашања

Овластувањето зависи од Вашето учество во програмите. Програмата 1 се однесува на производите на Daikin Altherma R32 и Ви овозможува да спроведувате активности после продажбата на овие производи покрај инсталацијата и пуштањето во работа што можете да ги извршите без да ја имате програмата. Програмата 2 се однесува на производите на Daikin Altherma R290 и Ви овозможува да вршите активности за пуштање во работа и после продажба дополнително на инсталацијата, кои може да ги извршите без да учествувате во програмата, со оглед на тоа што сте земале L1: Обука за безбедно ракување со R290.

Може да го користите логото „Сертифициран партнер на Stand By Me“ на вашата веб-страница и каналите на социјалните медиуми за да промовирате и привлечете потенцијални клиенти.

Веднаш! Може да почнете да нудите договори за продолжена гаранција, услуги за одржување и поправка. Ако учествувате во Програмата 2, можете да ги пуштате во работа единиците R290 што ги инсталирате.

Може да инсталирате и пуштате во работа производи R32. Меѓутоа, за да инсталирате производи R290, ќе треба да завршите обука за L1, која се нуди онлајн. За пуштање во работа на производите R290, потребно е учество во програмата што се однесува на конкретната линија производи.

Да! Ако веќе ја имате програмата што се однесува на производот што го инсталирате, може да продавате производи со продолжена гаранција на Stand By Me и да станете доживотен партнер на единицата.